Első projektnap

Első projektnap

A tanév első projektnapján az alsó és felső tagozatosok eltérő tematika szerint tevékenykedtek.

Alsó tagozatos diákjainkkal – korábbi hagyományainkhoz híven – idén is megemlékeztünk a Népmese napjáról. Ezt a jeles ünnepnapot évről évre szeptember 30-án, Benedek Elek meseírónk, mesegyűjtőnk születésnapján rendezzük.

Tanulóink osztálytanítóik irányításával játékos feladatok, rejtvények megoldásával; vetélkedő, valamint kézműves foglalkozások keretében beléptek a mesék varázslatos világába, ahol felidézték és bővítették e témában már megszerzett ismereteiket.

Pedagógusink célja az volt, hogy a mesék fennmaradjanak, a bennük élő bölcsesség, kincs átöröklődjön a gyermekek lelkébe, s mesét hallgatni és olvasni szerető emberekké váljanak.

Szabóné Kiss Krisztina

 

 

Felső tagozat  – Érik a szőlő…

Lakóhelyünk szorosan kapcsolódik a Balaton-felvidék borvidékéhez, ezért esett választásunk egy balatongyöröki családi szőlészet látogatására. Indulás előtt megbeszéltük az előzetes feladatmegoldásokat. Közös énekléssel,  mondóka skandálással sikerült a vidám hangulatot megerősíteni. A györöki Fáró család történetén keresztül ismerték meg a gyerekek a szőlőművelés és a borkezelés, egész éven átívelő évszakos munkafolyamatait.

Köszönjük, a személyes hangvételű tájékoztató ismertetőket Horváth Ferencnek és feleségének Györgyinek!

Rákosi Gabriella

Pályázatok